İlgililere: Bu blogda adı geçen ülkeler, kişiler, kuruluşlar, tarihler ve iddia edilen görüşler tamamen hayal ürünüdür.
thorn

yoksa neden yazalım dimi , dimi ?


18 Aralık 2011 Pazar

Basın aldatmacaları

Daha önce de yazmıştım yabancı haber ajanslarını amk yazmadım mı? Adamlar nabza göre haberleri uydurup yolluyor ülkelere ve onlar gerçekler oluyor halka .. herkes bunları gerçek olarak biliyor. Usame öldü gibi. Amerikanın bilmem ne sikim haber ajansı fotoğrafı yayınladı . Zart zurt öldü usame.. Haha tamam hadi siktir git . Bakın sizi yakından ilgilendıren bır haberle gosterecegım sımdı. Daha önce gösterdiğim gibi.

101.            arkadaslar yazmaya baslıyorum bugun onemlı bır haber gordum . 

1400 pkk'lı öldürüldü
i̇ngiliz bbc televizyonu, türk silahlı kuvvetleri'nin son operasyonunda 1400 teröristin öldürüldüğünü iddia etti.
güncelleme:25 ekim 2011 12:41
bbc muhabirinin haberine göre 24 şehit verdiğimiz çukurca saldırısından sonra, tsk tarafından 1400 pkklı öldürüldü.

bbc'nin iraktaki özel temsilcisinin haberine göre türkiye'nin hava harekatı ve bordo bereli özel timi tarafından kuzey irak'ta pkk'nın kandil ve hakurk kamplarına yönelik yapılan sınır ötesi operasyonda 1400 pkk militanı öldürüldüğü söylendi.

ak parti hükümetinin terör ile mücadelede kararlı olduğunu söyleyen bbc muhabiri thorpe bu operasyonlar ile pkk terörünün biteceğini söyledi.

edinilen bilgi bölgesel kürt yönetiminin resmi yazılı yayın kuruluşları tarafından da kabul edildi
(thorn ?, 25.10.2011 22:34)
102.            dıkkat edın son 2 gundur operasyon haberlerı reuters ve bbc den gelıyor.

ne ayak? dun demıstım bu ulkenın haber ajansı yokmu dıye?

hadi bana anlatın nıye dıs gucler haberlerı yapıyo ve bunu ulkemıze yayıyo?
varmı bı acıklaması. benden kımse ınanmamı beklemesın. bu kadar 

az once doguda bır astsubaydan haber aldık sadece . catısmaya gırdıklerını operasyonda uzerınden mermıler uctugunu 50 ye yakın oldurduklerını soyledı.
elimde inandıgım tek rakam bu su an.
(thorn ?, 25.10.2011 22:40


Noluyo amk noluyo! Hep farkedin bunu hep ülkenin güzellikleri varmışcasına ıyı ısler yapılıyormuscasına yalan haberler var. Turkıye Çinden sonra dünyanın en çok buyuyen 2. ulkesı oldu.. Şak şak şlakkkkk! derdim de terbiyem elvermez şimdi.
Bunları daha çok görüceksiniz sikkafalar. devam edelim kulvarlarda..bakın atlamadan okuyun her bişeyi önemli yazıların..

101.            irak'ta mezhep gerilimi tırmanıyor

washington post

28 ekim 2011

abd askerlerinin irak'tan çekilmesi için geri sayım sürerken, ülkedeki etnik gruplar ve mezhepler arası gerilim de giderek yükseliyor.
son olarak irak'ın idam edilen devrik lideri saddam hüseyin'in doğum yeri tikrit'in de bağlı olduğu ve çoğunluğunu sünnilerin oluşturduğu selahaddin eyaleti, son dönemde şii yönetimin artan baskılarına tepki olarak "özerklik" ilan etti. her ne kadar bu özerklik ilanı sembolik olsa da irak'ta son dönemde artan tansiyonun geldiği noktayı göstermesi açısından önemli görülüyor. 

başbakan nuri el maliki hükümeti, son üç yıl içinde "terörle mücadele" iddiasıyla selahaddin’de 500’den fazla kişiyi gözaltına aldı. ancak bazıları, bu gözaltıların abd güçlerinin geri çekilmesinin ardından bölgede şii mezhebinin etkinliğini artırmaya yönelik bir girişim olduğunu öne sürüyor. 

maliki'nin üzerindeki baskiyi artiracak

bu özerklik ilanının pratik bir sonuç getirmekten çok sembolik önemi bulunuyor. zira irak anayasasının ünlü 119'uncu maddesi gereğince özerklik ilan edebilmek için referanduma gidilmesi ve referanduma gidilmesi kararının da merkezi yönetimin meclisi tarafından onaylanması gerekiyor. 

irak uzmanı tarihçi reidar visser, özerklik iddiasının “kafası karşılık, yasadışı ve anayasaya aykırı” bir hamle olduğunu belirtti. visser, “basra ve vasit eyaletleri de geçmişte böyle taleplerle geldiler ancak resmi hükümetten bir yanıt alamadılar. selahaddin’in önemi maliki üzeride federal referandumlar gerçekleştirmesi yönünde baskıyı artırma ihtimali” dedi. 

"baas-el kaide bağlantisini ortaya çikardik"

içişleri bakanlığı’nın açıklamalarına göre, maliki, ülke genelinde, saddam liderliğindeki baas partisi yanlılarını hedef alan baskı kurma hamleleri kapsamında altı ay boyunca bir darbe planı yaptığından şüphelenilen kişileri takip ettirdi.

içişleri bakan yardımcısı adnan el asadi, “soruşturmalar kapsamında baasçılar ve el kaide arasındaki bağlantılar ortaya çıkarıldı. baas partisi’nin kendisini irak’a karşı yeniden organize ettiğini göstermiş olduk” dedi. asadi, iki grup arasında mali ve lojistik destek ilişkisi olduğunu söyledi.

tutuklananlar arasinda eski genelkurmaydan isimler var

operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan biri saddam döneminin genelkurmayının önemli isimlerinden cimah essa. haziran ayında tutuklanan essa, isyancılara destek verdiği iddialarından suçsuz bulundu. essa iki gün önce yeniden tutuklandı ancak ailesi tutuklanma nedenini bilmediklerini belirtti.

essa’nın adını açıklamayan oğlu, “neden babamı yeniden aldıklarına dair hiç fikrimiz yok. ne zaman serbest bırakılacağını da bilmiyoruz” dedi.

üniversiteler de temizlendi

tutuklamalar öncesinde, yüksek öğretim bakanlığı, tikrit üniversitesi’nde görev yapan 140 öğretim görevlisini tartışmalı bir şekilde görevden almıştı. haber sitesi niqash’a konuşan bir bakanlık sözcüsü ise bu adımı parlamentonun “baasçıların temizlenmesi” genelgesi doğrultusunda aldıklarını belirtti.

niqash’a konuşan bağdat üniversitesi siyaset bilimi profesörü ali el ciburi ise “böyle kararlar sonunda mezhep çatışmalarına yol açacak ve yeniden iç savaşa neden olacak” dedi.
(thorn ?, 29.10.2011 03:53 ~ 23:34)
102.            obama pkk'ya karşı "süper" destek için düğmeye bastı

hürriyet planet

28 ekim 2011

abd başkanı barack obama, pkk ile mücadelede kullanılmak üzere türkiye'ye üç adet süper kobra helikopterinin gönderilmesi için düğmeye bastı. abd deniz piyadeleri'ne ait bu saldırı helikopterinin türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili öneri kongre'yle görüşmeye başladı.

reuters haber ajansına konuşan abd'li yetkililer, obama yönetiminin planının ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

plan kapsamında, deniz piyadeleri'nin iki adet, son model ah-1z süper kobra tipi helikopter alması öngörülüyor. 
şu anda ellerinde bulunan üç adet ah-1w tipi helikopter de türkiye'ye gönderilecek. 

abd yasalarına göre, bir nato müttefikine askeri donanım gönderilmesi için yönetimin, kongre'ye 15 gün önceden resmi bildirim yapması gerekiyor. şu anda kongre nezdinde istişareler devam ettiğinden dolayı bu bildirimin ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. 

türkiye 1990'larda da almişti

yetkililer, abd ordusu tarafından kullanılan araçların ve silahların başka bir ülkeye gönderilmesinin ender rastlanan bir durum olduğuna dikkat çekti.
abd deniz piyadeleri, süper kobra'ları afganistan ve irak savaşı'nda önemli bir silah olarak kullanıyordu. 
abd'nin ankara büyükelçisi francis ricciardione de daha önce yaptığı açıklamada, türkiye'ye pkk ile mücadele için üç süper kobra helikopterinin gönderilmesinin planlandığını söylemişti. türkiye, 1990'lı yıllarda 10 adet ah-1w tipi süper kobra helikopter satın almış ve bu helikopterleri terör örgütü pkk ile mücadelesinde bugüne kadar etkin bir şekilde kullanmıştı
(thorn ?, 29.10.2011 03:54 ~ 23:33)
103.            sizce bu 2 haber arasında ki bağlantı nedir? 

arkadaşlar, terör saldırısının bir diğer amacını şu an gördüm. amerika geri çekilirken türkiyenin terorıstlerı takip eder gibi ırağın kuzeyinde bir bölgeyi korumasını ıstıyor gıbı bır sey var ortada. kuzey ırak evet petrolun oldugu yer.

boşuna helikopter veriyor dimi . dusununu adamların attıgı helıkopterler bıle yok bızde daha eskılerı varmıs.
hadı onu gectım fakire don verır gıbı sozde muttefıkıne sılah vermek.. veya bunu kabul etmek.. ve ya dıyarbakıra fuze kalkanı yapmak.. ayrıca neden dıyarbakır ? cunku baskent olucak..'' dıyarbakır bızım ıcın onemliiiiii dıyarbakır yukselen bır yıldız olacaaaak'' evet bunu söyleyen adamdı basbakanımız..

sikiliyoruz beyler sikiliyoruz. bakın bır yorumcu ne demıs:

ridvan celik

28/10/2011 - 23:15

ekonomisi silah a dayali olan abd cikari olmazsa yanasmazdi, 2023 de insaallah bunlari biz abd ye satmaya baslariz insaallah.pkk yi bitirmek icin hukumetin attigi her adimi destekliyorum, konusulacak olsa bile. bitsin bu ciban kurusun artik turkiye yukselise gecdi. oyuna gelmeyelim.

bak hele sen,

bakın yandaslarda o bahsettıgım dusunce nasıl olusmus. ne olursa olsun artık bıtsın. bu tum turkıyeye yayılıyor. toprak mı verıcez verelım yeterkı bıtsın. anladınız mı olayı? ne dıyo 2023 dıyo bak.. 2023 de anası sıkılcek ortalıgın yenı dunya duzenıne gecıs tamamlanacak buyuk ısraıl tamamen kurulacak evet sınırları hemen yanıbasımızda olacak nıye surıyeye gırıcekler yakında nıye ırak alındı. bakın ırak da toz toz ustunde kalmayacak amerıka gıdınce . bunların hepsı hazırlanmıs seyler. bu sure ıcınde de turkıye petrol boglelerını koruyacak pkk ıle savasılıyo adı altında.

sonra dıyceklerkı hazır surıyeyı aldık aaa ıraktada demokrasıyı getırmıstık ama bunlar bırbırıne dustu hadı bı daha getırelım. sozde bagımsız ama aslında buyuk ısraılı olusturan devletler oralarda yapılanacak. 

her adımı desteklıyomus. turkıye yukselıse gecmıs. haha tamam kaydettım hadı sımdı sen uyumana devam et orospu cocuu.

beyleeerrr, noldu daha dun daha 2 gun once noldu? neymıs ısraıl yardım gonderelım demıs bızımkıler yok gerek yok ıstemıyoruz demıs.. bakın halkı bunlardan buyuk olduguna daır ılk gunlerde goz boyadılar. sonra noldu da yardım alındı? nolduda dılencı moduna gecıldı anlayan varmı?

ayrıca neden pkk olayının ustune deprem geldı acaba. sor sor bıtmıyo amk. yatıyorum ben hadı ıyı geceler herkese
(thorn ?, 29.10.2011 04:04)
 edit 
 sil 
 ? 
104.            bu arada sımdı dıkkat ettım haber yıne reuters haber ajansındanmıs..

ne sıkım bu reuters acılmıyo kı gugılım bı arasıtıyırım amk.. bellı kı amerıkan hukumetı yandası orası kesın
(thorn ?, 29.10.2011 04:09)

bu da burada bitsin..Diğer yazıya geçmem lazım yine dertlenmişim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumları alalım