İlgililere: Bu blogda adı geçen ülkeler, kişiler, kuruluşlar, tarihler ve iddia edilen görüşler tamamen hayal ürünüdür.
thorn

yoksa neden yazalım dimi , dimi ?


16 Kasım 2011 Çarşamba

Türkiye ve Yöneten Dış Güçler

Hep dediniz ki Türkiye' yi dış güçler yönetiyor amk. Yok bu iş Amerikanın oyunu yok İsrail 'in parmağı var. Hep salladınız olduğunuz yerden. Nasıl olduğunu bilmeden , tamam öyle ama nasıl amk bunu hiç sorgulamadınız. Mesela Türkiye savaşa sokulmak isteniyor . Bu kesin israilin oyunudur panpa kesin adamlar manyak yaa .. dimi la ?


Öyle olmuyo bu işler. Bir ülke dışarıdan nasıl yönetiliyo çok güzel bir örnekle göstericem size ajandamdan çıkarıp önünüze koyucam. Bu haberi iyi okuyun özet yok.


22.07.2011 tarihli bir haber bu  saat 02.11 de okumuşum planet haberlerinde.



Abd temsılcıler meclısı dıs ılıskıler komıtesınde gorusulmekte olan dıs ıslerı yetkı yasısı! ' na eklenen turkıyede kı dını ozgurluklerın durumuyla ılgılı degısıklık onerısı , komıtede tartısmalara nedn oldu. abd dekı bazı onde gelen ermenı ve rum kurulusları tarafından da desteklenen teklıf komıtede yapılan oylama da 1 e karsı 43 oyla kabul edıldı.
degısıklık onergesınde abd dısıslerı bakanı clınton dan turk hukumetıne dını ayrımcılıgın tum sekıllerıne son vermesı ıbadet ozgurlugunu ve hrıstıyan klıselerınden el konulan mal varlıklarının ıade edılmesı klıselere ve klıse mallarının sahıplerıne bu malların muafaza edebılmelerı ıcın ımkan tanınması gıbı cagrılarda bulunması ıstenıyor.
teklıfe hayır oyu kullanan tek mılletvekılı ulkede gelecek yıl baskanlık secımlerıne katılacak olan cumhurıyetcı partının baskan aday adayı ron paul.

sımdı burayı bı sindirin..
bakın bayan clınton gecen aylarda bır zıyarete geldı.. noldu hukumetle gorustu bu onerge kabulunden sonra geldı buraya konustu hukumetle..
gecen hafta bu hrıstyan klıse mal varlıgı ve ozgurluk tanınması olayı aynen zart dıye meclısten gectı mı gectı..
haberlerı okuduysanız gormussunuzdur. rum patrıgıyle roportaj yaptı herkes . ne dedı patrık bıze r. karayip kerdoğanı tanrı gonderdı dedı..

bakın bı tespıt daha sıze.. kım bu tanrı? bakın allah dıyemıyor cunku allah hrıstıyanlıgında dılınde orjınalde allahtır kı hz ısa allah demıstır. bakın tanrı dıyor.. degıstırılen hrıstıyanlgın taptıgı seytan burda belırttıgı tanrı. bu ayrı bır tespıttır beyler uyanın.

neyse donelım konuya.. ıste boyle yonetılıyorsunuz.
kım okudu lan bu haberı benden baska 22.07.2011 de?
sanmıyorum bırınız bıle cıkıcak ben okudum dıycek. dusundum uzerınde dıycek
                                                                                               (19.10.2011 21:55)



haberin devamını yazıyorum sindirdiyseniz



haberın devamı:
teklıfı sunanlardan bırı olan berman , turkıyede kı hrıstıyanların dını ayrımcılıga maruz kaldıgını bu korkunc durumun ( ne korkunc durumu amk? ) duzeltılmesı gerektıgını soyledı. bır dıger demokrat davıd cıcılıne turkıyede kı dını ozgurlukler konusunda kayıtsız kalamayacaklarını soyledı.  ( sen kımsın lan turkıyenın iç işlerine karışıyorsun? )

bakın olaya.. ulan dalyarrak sen ne zaman turkıyeye geldın de hrıstıyan ayrımını gordun
bız bır hrıstıyan gorddugumuz zaman her zaman cok ıyı davranırız( taksım de turıstlerı anlatmayın bosuna genel anlamda yardımseverlıgımızden bahsedılır kı taksımdekı turıst olaylarının hrıstıyanlıkla ne alakası var am got meme davası o )

ulan bızımkıler alevı dıye sunnı dıye bırbırlerıne kız vermez onun yerıne gıder hrıstıyana verır rahatca kızı lan..bak musluman muslumana vermıyo hrıstıyana verıyo cok gordum boyle ornet ben.
ve ben her klıse onunden gecısımde veya tarıhı gezılerde felan gordugum kadarıyla hepsnın cok rahat ıbadet ettııklerını gordum gozlerımle bu adam ne zaman gelıp onlara kırbac vurdugumuzu gordu amk?

haberın devamında cok guzel seyler var ama uzun paylasmıycam..
anladınız sız anlıyacagnızı.. ayrıca bu ıade edılen kılıse malları ne onu tam cozemedım cıkar 
yakında kokusu     
                                                                                                 (19.10.2011 22:01)


Bakın arkadaşlar bakın muhteremler,


sen kimsin lan? sen kimsin de oradan karar alıp bunu oyluyorsun? sen kimsin benim ülkemin yaptırımları hakkında karar alıyorsun?
Benim meclisim ne işe yarıyor lan? benım meclısım benım ulkemın kararlarını alamıyorsa benım ulkem gercekten varmı? bu  ulke gercekten bızım ulkemız mı?
madem ben kendı ulkemı yonetemıyorum nıye buranın vatandasıyım amk? sen nasıl benım yasam tarzım hakkında  bılıp bılmeden oradan karar alıp bunu bıze uygulattırırsın?


olum işte boyle yonetılıyorsunuz. boyle kuklasınız sız. adamların elınde kuklayız hepımız. kendı ulkemızde onların dedıgı ıstedıgı oyladıgı gıbı yasıyoruz.


ve hıc bırımız gıdıpte bu azınlık yasası nerden estıde gectı amk demıyoruz
clınton geldı ne dedı demıyoruz
gelıpte azınlık olayları arasında kı ılıskısını anlayamıyoruz.
bu yasaların amerıkada oylandıgını felan da  bılmıyoruz ne bılıyoruz  kı amk boyle haberı hangınız okur kı?


oraya koyarlarsa adrıana lımanın tangasını hepınız bu haberı degıl o fotografları goruntulersınız


bu yuzden yazık bize. bakın olay burdan medyaya geliyo  o yüzden medyayı diğer yazıya bırakıyorum. önce sindiriceksiniz, iyi geceler herkese


saygılarla
thorn






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumları alalım