İlgililere: Bu blogda adı geçen ülkeler, kişiler, kuruluşlar, tarihler ve iddia edilen görüşler tamamen hayal ürünüdür.
thorn

yoksa neden yazalım dimi , dimi ?


29 Haziran 2012 Cuma

Kuzenimi döverken..

Olum , sakın ha sakın  meslek lisesi zekasındaki insanlar bu yazdıklarımı okumasın. Ulan böyle mi mal olur bi insan ya ? yok ulan anlatılmıyo bir laf anlatılmıyo. Daha önce dedim bakın doğru olduğunu burdan anlayın. Karşındakinin zekası neyse , sen de osun onun gözünde , daha fazlası olamıyosun. Olamadım amk olamadım. 


Adama bu sene galatasarayın şampiyon olacağı kesindi , playoff u ne için yaptıklarını felan anlatıyorum. E fener bi gol atsa şampiyon olucaklardı  diyo puan farkı 1 e indi cemaat gs yi koruyorsa neden tt arenada fenere yenıldık felan..


aboooov dedim amk içimden , sonra yüzüne dedim ki aboov sen çok yanlış gelmişin.. anlamadı tabi. anlayamaz mal . Amını yolunu siktiğiminin malı.  Ya bu kadar mı mal olur lan bir insan. Bir de diyoruz bunlarla memleketi kurtarıcaz. Bu adamlar kendi dogrularından baska dogruları goremeyecek kadar kör ve aptal be  amk. 


Yemin ediyorum , hevesimi kaçırdı. Neden amk bu zekalar arasındaki fark neden ? Neden her insan eşit değil neden bazıları mal olmak zorunda ? 


Yahu burada yaratıcının varlığını sorgular oldum şu an o derece. Allahım neden yarabbim niye ya niye . Neden bu çocukların vitaminini eksik verince proteinini eksik verince böyle abuk subuk şeyler çıkıyo dedim resmen. 


Yüzüne , sen ne sığırsın , sen ne mal adamsın , senin yaşaman hata , 31 olsan çekilmezsin , göt olsan sikilmezsin diycektim , diyemedim.  Senin windows çoktan çökmüş dedim , sonra uykum var sikerim takımını dedim , vınnn...evet kaçtım. Dayanamadım. 


Lütfen , bakın meslek lisesi zekası olan arkadaşlar .. Yahu 30 yaşına da gelseniz sırf zekanızdan dolayı ne kadar boş bir adam oldugunuz alenen ortada. Lutfen susun lan genelde . Lütfen konuşmayın  , konuşurken ne kadar mal oldugunuzu , ne kadar saçma sapan şeyleri konustugunuzu cekmek zorunda degılız lan bız. 30 yaşına gelmişiz hala senin mal oldugunu goruyorum her konusmanda kuzen. Ey diğer meslek liseli zekalıları , lütfen ömrüm boyunca benim yanımdan geçmeyin lan. 


Amk  ya. Geçmiyo sinirim, Bu ülkenin nasıl yönetildiğini çözdüm lan bidaha. Bu kesim ülkenin yüzde 80 ini oluşturuyo mu oluşturuyo . Ver bunlara aptal saptal şeyleri ( bakınız : BUGUN )


adamlar yaşasın amk. oooohhh  .. Hay amk yaa hala küfür edesim var etmiycem tamam.


Sizinle bir şey paylaşayım bari . Geçen gün Tbmmmm tv yi izlerken  GAMER GENÇ adlı adam çıktı dedi ki : Yurt dışında tedavi olan tc hastalarının yanına atanan refakatçinin günlük konaklamasını 200 euro ya kadar  biz karşılayalım . Yasalar da bunun için bir sınırlama yok   adamlar kral dairelerinde kalıyor dedi. 


AGP lilerin cevabı hayır oldu. 


Sonra GAMER GENÇ çıkıp dedi ki : Zaten bu güne kadar ülkenin iyiliği için bi sikim yapmadınız ki amk  bunu nşye istedim ki lan ben sizden . Akrabalarınızın alayını tatile gönderiyosunuz dimi amucuhlar ''   diye  acayip bi serzenişte bulundu. Buradan ilan ediyorum  Bu adam bundan böyle reyizdir. Partisi ne olursa olsun . A   B   C   farketmez. Bu adam reyiz böyle biline bundan böyle.


Çok güzel haberler var .


1 ) Başlığı şu '' SURİYE'NİN ANNANA YOLLADIĞI MEKTUP ELE GEÇİRİLDİ ''


Haber ise şöyle devam ediyor :

Associated Press'in ele geçirdiği mektupta Suriye hükümeti, Annan'dan muhalif grupların silahlarını bırakacaklarına ve silahlı saldırıları sona erdireceklerine dair garanti istedi.
Bu talep, "Muhalifler de, hükümet de aynı anda silah bıraksın" diyen Rusya'nın çözümünden bile daha fazlasının Suriye rejimince şart koşulduğu anlamına geliyor. Ancak yine de, görüşmeler için kapıyı aralık bırakıyor.
Arap Birliği gözlemcileri ile yaşanan deneyimlerden çıkarılan dersler nedeniyle bu tür bir garanti istediğini belirten Suriye hükümeti, ayaklanma sırasında suçsuz sivillerin tutuklandığı iddialarını yalanladı.



Arkadaş , şimdi iyi bak. 
Bu mektup bir basın organı tarafından ele geçirilmiş. Yok yaaaa?  Hep mektup ele geçiren , hep savaş haberlerini ilk veren basın organları da aynı nedense . reuters  la bu  bi kaç tane de arada karışıyo işte. 
Ulan orospu evlatları siz tamam ele geçirdiniz güya orayı yuttuk  hani size haber yapın diye verilmedi dimi.. tamam yuttum orayı , Ulan adam ülkesini yönetmeye çalışıyo . Bu muhalifler bu silahları nereden buldu ?  bunun da bir cevabını verin.  Halk silah bırakmazsa adam ulkesını yonetmek zorunda bu ısyanı durdurmak zorunda bu adam neden sılah bıraksın lan ?  Adam haklı değil mi burada ? Haklı. E siz neyin derdindesiniz ?  Siz şunun derdindesiniz. Her gün  Esad ve Suriye haberleri yaparak bilinçaltlarına Esad uzlaşmaz , esad Karşı geliyo dünyaya vurmak lazım , esad tam bi o.ç  gibi bilinçaltı mesajları size empoze edip ileride suriyeye girildiği zaman bunu kamuoyuna haklı gibi gösterme olayıdır sizin derdiniz. 


Haber 2 ) Şu linki acilen okuyunuz. Orda ki oyunu da göremeyen varsa ayıp artık. 
Esad lar kötü , gavur imajını bakın nasıl oluşturuyorlar. Herşey sahte , herşey evinde 31 çekerken para kazanmanın derdinde olan adamların yaptıkları oyunlar. Bakın bu hatun açıklamaya çalışmış ama objektif olamamış çünkü calıştıgı yere dikkat. 
http://inci.ca/uc8p9f2esh


Haber 3 )  Haberi koymayacağım çok uzun .Olay şu Başbaggan sivil şehit yasası hakkında bilgi veriyo. 3 saat konuşuyo. Sonunda ise  5 dakikalık bir yer ekliyo . 4+ 4 + 4  ü meclisten kesin geçireceğiz. Şöyle yararlı böyle yaralı..
Bunu da kaydetmişim. Çünkü aynı olayı terör saldırısından sonra anayasa içinde yaptılar. Anayasa şöyle iyi böyle iyi. 4+4+4  geçeçek  züge züge geçecek.  Aha bugun geçti .  Bu kadar.


Haber 4 ) 

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler son dönemde yeni bir safhaya girdi. Karşılıklı üst düzey ziyaretler, çeşitli toplantılarda üst düzey görüşmelerle süren ilişkilerde, tam da “stratejik ortaklık hayata geçiyor” beklentisi hakim olmuştu ki, ABD’nin “yaptırım listesi” açıklandı.Liste, ABD’nin İran’la enerji işbirliğine girdiği için yaptırım uygulayacağı ülkeleri içeriyor. Bu ülkeler içinde Türkiye de var.

Liste açığa çıktı ama, belli ki henüz resmiyete dönüşmedi.   
Enerji Bakanı Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, “ABD’nin yayınladığı 12 ülkeyi kapsayan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu iddia edilen yaptırımlarla ilgili henüz resmi bir liste yoktur” dedi. Yıldız, “bizim tarafımıza böyle bir liste ulaşmamıştır” diye ekledi.ABD: YAPTIRIM YASA. UYGULANACAK
Washington’un yaptırım kararı henüz resmi olarak Ankara’ya ulaştırılmamış olsa da, ABD kararlı. Amerikalı üst düzey bir yetkili, “bunlar ABD’de çıkarılmış bir yasa uyarınca alınacak önlemler. Yasa olduğu için uygulamak zorundayız” dedi.
“TÜRKİYE’YE AYRICALIK YOK ÇÜNKÜ...”
Ancak ABD’nin aralarında Türkiye’nin dışında Çin, Hindistan, Güney Kore gibi “yaptırım uygulanacak ülkeler” listesinde, İran’la enerji alanında ciddi işbirliği içinde olan 10 Avrupa Birliği ülkesi ve Japonya bulunmuyor.
Peki ABD yönetimi neden bu ülkelere ayrıcalık tanırken, Türkiye’ye tanımıyor?
Bunun yanıtını da veren aynı üst düzey Amerikalı yetkili, “o ülkeler halihazırda kendi hukukları çerçevesinde İran’a yönelik yaptırım kararı aldılar. AB bu yönde bizimkine benzer bir yasa çıkardı. Japonya da kendi iç hukuku çerçevesinde benzer bir yasa çıkardı. Bu nedenle bu ülkeler ,yaptırım listesinde yer almıyor” dedi. Yetkili, Türkiye’nin ise kendi iç hukukunda İran’a yönelik yaptırım konusunda, BM kararları dışında, herhangi bir karar çıkartmadığına, bu nedenle de yaptırım listesinde yer aldığına dikkat çekti.


Ardından şu haberi okuyunca herşeyi anlayacaksınız cuk diye oturucak.. Bu haberden bir hafta sonra şu olay oldu . 
Haber 5) 

Libya'dan aldığımız petrolü İran'dan kısacağız


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Daner Kıldız, İran'dan alınan petrolün bir kısmının, Libya'dan sağlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı. Sonrasında, TÜPRAJ'tan yapılan açıklamada, İran'dan ham petrol alımlarının yüzde 20 azaltılmasına karar verildiği belirtildi. Ambargo kararı, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin dün İran'a yaptırımlar konusunda, "Türkiye bir karar vermelidir" ifadesini kullanmasıyla aynı dönemde geldi.

Kıldız, İran'dan alınan petrolün bir kısmının, Libya'dan alınacak petrolle değiştirilmesine yönelik çalışma başlattıklarını ve karar aldıklarını açıkladı.
Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıldız, Libya'dan 2012 yılı içinde yaklaşık 1 milyon ton civarında ham petrol alacaklarını söyledi. Kıldız,  "Bunu özel sektör TÜPRAjjkanalı ile alacağız. Bu yıl Libya'dan ham petrol alımını başlatmış bulunuyoruz. Libya'nın normalleşmesi adına ve ticaret hacmimizin iki taraflı artması adına da bu kararımızın doğru olduğuna inanıyoruz. İran'dan ham petrol alımı dolayısıyla bir miktar düşmüş olacak" diye konuştu.
"LİBYA'DAN PETROL ALIMI BAŞLATTIK"Türkiye'nin enerji politikaları ve stratejilerinde gerek doğalgaz gerekse petrolde ithal rakamlarını olabildiğince yerli kaynaklar haline getirmek için politikalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Kıldız, şöyle devam etti:
“Yani arama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ancak hayat devam ediyor. Bizler bu iki kaynağı kullanıyoruz. Şu anda bu iki kaynağın da Türkiye'nin enerji başlığı altında önemli bir yeri vardır. Biz 5 ülkeden doğalgaz ve 11 ülkeden ham petrol alıyoruz. Bu ülkelerin hem sayısını hem güzergahını artırmak istiyoruz. 9 yıldan beri yürüttüğümüz politikaların başında bu bulunuyor. Şu anda uluslararası konjonktür, yeniden yapılanma, İran ile ilgili bazı yaptırımları sundu. Bu yaptırımlarla ilgili BM kararının hukuken bizi bağladığını, diğer kararların bizi bağlamadığını söylemiştim. Bu başlığımızda herhangi değişme yok. Ancak dün gerek İran ile yaptığımız görüşmelerde, gerekse bizim bu politikalarımız çerçevesinde TÜPRAjj ile yaptığımız görüşmelerde, İran'dan aldığımız petrolün bir kısmının Libya ile bu yıl içinde değiştirilmesine dönük çalışma başlattık, karar aldık.
Libya'dan 2012 yılı içinde yaklaşık 1 milyon ton civarında ham petrol alacağız. Bunu TÜPRAjj kanalı ile alacağız. TÜPRAjj'a söylediğimiz şudur: Türkiye'nin arz güvenliği ile ilgili, ham petrol tedariki ile ilgili herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını, buna olabildiğince dikkat etmeleri gerektiğini ve bütün ihtiyacının da karşılanması ile ilgili yine ihtiyaçlarımızın göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledik.
Bu durumda 2012 yılı içinde özellikle Libya'dan alacağımız ham petrolün, İran'dan düşürülmesi ile ilgili karar ortaya çıkmış oldu. Bu bizim uzun süreden beri devam ettiğimiz bir konudur. Aynı zamanda Suudi Arabistan'da bir kısım spot alımların veya uzun dönemli kontratlarla birlikte yapılabilecek bir yapılanmaya doğru gittiğimizi söyleyebilirim.
Dolayısıyla geçen yıl içinde Libya'dan almamıştık. Bu yıl Libya'dan ham petrol alımını başlatmış bulunuyoruz. Libya'nın normalleşmesi adına ve ticaret hacmimizin iki taraflı artması adına da bu kararımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla İran'dan petrol alımı bir miktar düşmüş olacak.”
TÜPRAjj'TAN YÜZDE 20 AMBARGO
Kıldız'ın açıklamalarının ardınan TÜPRAjj'tan konuya ilişkin, Gamuyu Aydınlatma Platformu'na (GAP) yapılan açıklamada ise, "Gelişen konjonktür çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda İran'dan ham petrol alımlarının yüzde 20 oranında azaltılmasına karar verilmiş olup, azaltılan bu miktar diğer kaynaklardan karşılanacaktır" denildi. 

Şimdi kim tarafından yönetildiğinizi daha rahat anladınız umarım. Haa başbagganınız haa cahil gerizekalılar. Haa obama haa am beyinliler. Libya ya neden saldırıldı ? haa  Muhalefet ayaklandı haa .. Lan sizin o beyninizi sikeyim. Amerika sırf petrol için libyada muhalefet ayaklanması cıkardı. Adamlar ALLAHUEKBER DİYEREK KADDAFİYİ ÖLDÜRDÜ. Müslüman müslümanı ALLAHUEKBER diyerek öldürdü. Bak neler yapıyolar gördün mü ? neyse petrolun yüzde 35 ine amerika yuzde 25 ıne fransa kondu. geri kalanı diger ulkelere dagıtıldı. Libya da yarragı aldı afedersınız. O ayaklanmaya katılan halk aynı bızım referandum da evet dıyen yuzde 52 gibi  o kaddafinin bokunu arıycaklar bokunu. 


aaaah aah Allahım ,  size at gözlüğü aldım  , dağıtıcam. 


thornreyiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumları alalım